Zes tips om u optimaal voor te bereiden op de kerst- en soldenperiode

De drukste periode van het jaar komt er weer aan, met de feestdagen en meteen daarna de wintersolden. Om u optimaal voor te bereiden op de kerst- en soldendrukte kunt u een aantal maatregelen treffen om het voor uzelf en uw klanten zo aangenaam mogelijk te maken. Hieronder enkele tips om alles in goede banen te leiden:

Kerstsfeer, ook in uw winkel

Zorg voor een aangename sfeer tijdens de eindejaarsperiode. Denk daarbij niet alleen aan de decoratie, maar prikkel ook de zintuigen. Gepaste muziek en een dennengeur (of een andere geur) versterken de eindejaarssfeer. Wat thematische proevertjes helpen ook altijd om uw klanten in de juiste stemming te brengen.
Breng de gezelligheid van de winkel ook naar buiten, met bijvoorbeeld een stoepbord dat de passanten op een originele manier aanspreekt en naar binnen leidt.

Aandacht voor de ruimte aan de kassa

Organiseer de ruimte rond en aan de kassa op een doordachte manier. Zo anticipeert u op de grote drukte die daar zal ontstaan. Let vooral op volgende zaken: Is er voldoende plaats om aan te schuiven? Is er ruimte om geschenken in te pakken? Ligt alles binnen handbereik? En heeft u genoeg handen om alles aan te kunnen? Regel indien nodig op tijd een jobstudent of extra hulp voor de drukste momenten.

Wees origineel in uw soldencommunicatie

Vermijd de typische soldencommunicatie met felgekleurde papieren cijfers op het glas. Communiceer op een originele manier over de solden, zowel qua vorm als qua tekst. Zo zal u veel meer opvallen en creëert u sympathie voor uw zaak.

Toon ook uw nieuwe collectie

Probeer tijdens de soldenperiode niet enkel de vorige collectie uit te verkopen. Verleid uw klanten ook om de nieuwe collectie te ontdekken. Toon de nieuwe collectie daarom ook (deels) vooraan in de winkel. Geef wel duidelijk aan wat nieuw is en welke goederen gesoldeerd zijn.

Communiceer duidelijk

Zorg voor een duidelijke communicatie van de gegeven kortingen. Maak het overzichtelijk voor uw klanten door bijvoorbeeld op A3-borden de kortingen met kleurcodes aan te geven. Breng deze kleurcodes ook op uw producten aan. Heel handig ook als u bijvoorbeeld in de loop van de soldenperiode uw korten aanpast. Want dan volstaat het om enkel de borden of de kortingscodes erop te veranderen. De kleurcodes op de producten kunnen gewoon blijven hangen.

Geef een primeur aan uw trouwste klanten

Heeft u een klantenbestand? Dan kan u uw bestaande klanten bijvoorbeeld via mail uitnodigen om als eerste de solden te komen ontdekken. Zij zijn immers uw trouwste publiek en het loont altijd om die extra in de watten te leggen. Waarom niet een vipavond voor hen organiseren, met een feestelijk drankje?

 

Dit artikel kwam tot stand dankzij de medewerking van retail coach & designer Steven Bollé.

Sectoren: 
Deel deze pagina: