Zijn uw geschenken voor de Dag van de Klant fiscaal aftrekbaar?

Op zaterdag 26 september is het weer Dag van de Klant, het feest om uw klanten te bedanken. Als u deelneemt, deelt u wellicht ook gratis geschenkjes uit onder uw klanten. Maar zijn die geschenken ook fiscaal aftrekbaar?

Wanneer u cadeautjes uitdeelt aan uw klanten beschouwt de fiscus die meestal als 'relatiegeschenken'. Die zijn inderdaad aftrekbaar, zij het voor slechts 50 procent.

Iets heel anders zijn de kleine gadgets van beperkte waarde die u misschien uitdeelt, zoals goedkope balpannen, sleutelhangers, ballonnen, ... waarop uw bedrijfsnaam en eventuele andere gegevens onuitwisbaar staan gedrukt. Dat zijn voor de fiscus 'reclameartikelen' en die zijn, integenstelling tot 'relatiegeschenken', wel volledig aftrekbaar.

Misschien verspreidt u tijdens de Dag van de Klant een combinatie van beide artikelen. U moet er in elk geval van uitgaan dat typische Dag-artikelen, zoals rozen, pralines, ... onder de noemer 'relatiegeschenken' vallen, gezien uw eigen bedrijfsnaam er niet op staat. U kan deze geschenken dus slechts voor de helft in rekening brengen in uw belastingsaangifte.

 

bron: Unizo

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: