In Antwerpen nemen Vie Stessens, Lera Treyger, Youzhi Bi en Sophia De Groot, masterstudenten juweelontwerp de winkel van gevestigde waarde Salima Thakker over om er hun afstudeercollectie te tonen en te verkopen. Hoe verloopt dat voor hen?
Kruidvat biedt kans op werk aan gemotiveerde nieuwkomers
Bij Kruidvat op de Plantin en Moretuslei startte een jonge nieuwkomer uit Syrië met een betaalde stage van 3 maanden via een BIS-contract. De filiaalmanager legt uit waarom.
Horecazaak Hygge werft nieuwkomer Amzinkhan als keukenhulp aan
Een jaar geleden openden Annouck Minne en Magalie De Bruyne samen horecazaak Hygge in Berchem. Vijf maanden geleden schakelden ze via een IBO-contract Amzinkhan Khogyani (24) uit Afghanistan in als keukenhulp.
Lunchbar Salade Sociale stelt eerste medewerkers tewerk via BIO-contract
Aan het Kievitplein, aan de achterzijde van het Centraal Station in Antwerpen, startte ondernemer Arne Cremers eind april met Salade Sociale: een lunchbar met een sterke focus op sociaal engagement.
“We zochten 550 medewerkers voor deze nieuwe winkel”, zegt Anne-Marie De Block, P&C Business Partner voor Primark Benelux. “Geen overbodige luxe als je bedenkt dat er gemiddeld 230 mensen tegelijk aan het werk zullen zijn.”
De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys koos voor het centrum van Antwerpen om zijn eerste filiaal in België te openen. “We zien Antwerpen als ideale uitvalsbasis om nog meer Five Guys restaurants te openen in België”, vertelt CEO Paul Reynisch.
BASF en Stad Antwerpen zetten samen in op technisch talent
De applicatie is opgebouwd rond een digitale kaart waarop de bedrijven in het havengebied terug te vinden zijn. Via een zoekfunctie komen gebruikers te weten welke mobiliteitsopties en -voordelen bedrijven aanbieden.
Sense begeleidt mensen naar een nieuwe carrière in de horeca. Het is de perfecte leerschool voor hen: ze schaven er in een uitdagende omgeving hun competenties bij.