Nieuwsarchief

Zoekresultaten

    Digitale checklist, cobots of andere innovaties: stad Antwerpen maakt €825.000 vrij om bedrijven en kwetsbare werkzoekenden te matchen

    Wil je een nieuwe dienstverlening uitrollen, je werkvloer innovatief en toekomstgericht organiseren of een digitaal innovatief project uitwerken om sociale tewerkstelling te creëren? Vanaf 1 oktober 2020 kan je je innovatieproject indienen bij stad Antwerpen.

    4 pas afgestudeerde juweelontwerpers proeven van het ondernemerschap

    In Antwerpen nemen Vie Stessens, Lera Treyger, Youzhi Bi en Sophia De Groot, masterstudenten juweelontwerp de winkel van gevestigde waarde Salima Thakker over om er hun afstudeercollectie te tonen en te verkopen. Hoe verloopt dat voor hen?

    Omscholen tot diamantslijper: 7 cursisten beginnen aan stage

    Dit voorjaar werd een cursus ‘Van ruw naar briljant’ gelanceerd. De deelnemers ronden op 15 juli hun opleiding af en beginnen daarna aan een stage bij een diamantbedrijf. Voorjaar 2020 is een nieuwe opleiding ingepland.

    Horecazaak Hygge werft nieuwkomer Amzinkhan als keukenhulp aan

    Een jaar geleden openden Annouck Minne en Magalie De Bruyne samen horecazaak Hygge in Berchem. Vijf maanden geleden schakelden ze via een IBO-contract Amzinkhan Khogyani (24) uit Afghanistan in als keukenhulp.

    Lunchbar Salade Sociale stelt eerste medewerkers tewerk via BIO-contract

    Aan het Kievitplein, aan de achterzijde van het Centraal Station in Antwerpen, startte ondernemer Arne Cremers eind april met Salade Sociale: een lunchbar met een sterke focus op sociaal engagement.

    “Five Guys wou absoluut naar Antwerpen komen”

    De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys koos voor het centrum van Antwerpen om zijn eerste filiaal in België te openen. “We zien Antwerpen als ideale uitvalsbasis om nog meer Five Guys restaurants te openen in België”, vertelt CEO Paul Reynisch.

    Maritieme sector staat stil bij competenties van de toekomst

    De inspiratiesessie ‘competenties van de toekomst’ van Geoffrey van Tittelboom zoomde in op de evolutie van de sector en op het effect ervan - namelijk, dat er nieuwe competenties nodig zijn om bij te blijven.

    Webapplicatie ‘naar jobs in de haven’ wijst werkzoekenden de weg

    De applicatie is opgebouwd rond een digitale kaart waarop de bedrijven in het havengebied terug te vinden zijn. Via een zoekfunctie komen gebruikers te weten welke mobiliteitsopties en -voordelen bedrijven aanbieden.

    Sense stoomt toekomstig horecapersoneel klaar

    Sense begeleidt mensen naar een nieuwe carrière in de horeca. Het is de perfecte leerschool voor hen: ze schaven er in een uitdagende omgeving hun competenties bij.

    ODTH en AROP houden arbeidsplaatsen in Antwerpen

    Bij ODTH worden dagelijks 60000 tandenborstels manueel gelabeld en verpakt. Dat gebeurt door een team van beschutte werkplaats AROP en het vaste logistieke team van ODTH.

Pagina's