Wil je een nieuwe dienstverlening uitrollen, je werkvloer innovatief en toekomstgericht organiseren of een digitaal innovatief project uitwerken om sociale tewerkstelling te creëren? Vanaf 1 oktober 2020 kan je je innovatieproject indienen bij stad Antwerpen.
Horecazaak Hygge werft nieuwkomer Amzinkhan als keukenhulp aan
Een jaar geleden openden Annouck Minne en Magalie De Bruyne samen horecazaak Hygge in Berchem. Vijf maanden geleden schakelden ze via een IBO-contract Amzinkhan Khogyani (24) uit Afghanistan in als keukenhulp.
Lunchbar Salade Sociale stelt eerste medewerkers tewerk via BIO-contract
Aan het Kievitplein, aan de achterzijde van het Centraal Station in Antwerpen, startte ondernemer Arne Cremers eind april met Salade Sociale: een lunchbar met een sterke focus op sociaal engagement.
De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys koos voor het centrum van Antwerpen om zijn eerste filiaal in België te openen. “We zien Antwerpen als ideale uitvalsbasis om nog meer Five Guys restaurants te openen in België”, vertelt CEO Paul Reynisch.
De inspiratiesessie ‘competenties van de toekomst’ van Geoffrey van Tittelboom zoomde in op de evolutie van de sector en op het effect ervan - namelijk, dat er nieuwe competenties nodig zijn om bij te blijven.
Webapplicatie ‘naar jobs in de haven’ wijst werkzoekenden de weg
De applicatie is opgebouwd rond een digitale kaart waarop de bedrijven in het havengebied terug te vinden zijn. Via een zoekfunctie komen gebruikers te weten welke mobiliteitsopties en -voordelen bedrijven aanbieden.
Sense begeleidt mensen naar een nieuwe carrière in de horeca. Het is de perfecte leerschool voor hen: ze schaven er in een uitdagende omgeving hun competenties bij.
Stedelijke en Vlaamse gronden naar Blue Gate Antwerp
Bij ODTH worden dagelijks 60000 tandenborstels manueel gelabeld en verpakt. Dat gebeurt door een team van beschutte werkplaats AROP en het vaste logistieke team van ODTH.