Nieuwsarchief

Zoekresultaten

    Ontwikkeling van ecologisch schoonmaakproduct YOKUU, met steun van de stad

    Half februari werd deze start-up “starter van het jaar 2020" in provincie Antwerpen. Hij ontwikkelde, met steun van de stad een innovatief schoonmaakproduct dat beantwoordt aan de verwachtingen van onze maatschappij op gebied van ecologie.

    Subsidie voor projecten die je bedrijfsterrein klimaatneutraal maken

    Wil jij een innovatief project voorstellen om een bedrijventerrein energie-efficiënter te maken of er hernieuwbare energie op te wekken? Tijdens het netwerkmoment op 4 maart krijg je alle info, ook wat betreft subsidies en samenwerking met andere bedrijven.

    Makerspace Antwerpen in The Beacon: bottom-up innovatie en prototyping

    Het nieuwe Makerspace Antwerpen is sinds kort gevestigd in innovatiehub The Beacon. Het is een plek waar starters, bedrijven en organisaties begeleid worden naar een succesvolle innovatie en een idee kunnen uitwerken tot een marktklaar prototype.

    Wat verandert er op 1 januari rond afvalophaling?

    Op 1 januari 2021 zijn er een aantal veranderingen rond de afvalophaling voor bedrijven.

    Levert u herbruikbare bekers?

    Vanaf dit jaar mogen enkel nog herbruikbare bekers aangeboden worden op evenementen. U kan als geschikte leverancier in de communicatie naar eventorganisatoren opgenomen worden.

    Nieuwkomers aan het werk als huishoudhulp: Vlaams dienstenchequebedrijf haalt inspiratie bij Antwerps opleidingstraject

    Sociaal engagement Het pilootproject met vluchtelingen kwam voort uit het sociale engagement van Het Poetsbureau. Jens Leroy: “We zijn een gezond...

    EcoBirdy: recycleren wordt kinderspel

    EcoBirdy lanceerde in januari 2018 haar eerste collectie stoelen, tafels, lampen en bergmeubels, gemaakt uit gerecycleerd speelgoed: vandaag staat het Antwerpse bedrijf al internationaal bekend om haar meubilair voor kinderen.

    Horecazaak Hygge werft nieuwkomer Amzinkhan als keukenhulp aan

    Een jaar geleden openden Annouck Minne en Magalie De Bruyne samen horecazaak Hygge in Berchem. Vijf maanden geleden schakelden ze via een IBO-contract Amzinkhan Khogyani (24) uit Afghanistan in als keukenhulp.

    Lunchbar Salade Sociale stelt eerste medewerkers tewerk via BIO-contract

    Aan het Kievitplein, aan de achterzijde van het Centraal Station in Antwerpen, startte ondernemer Arne Cremers eind april met Salade Sociale: een lunchbar met een sterke focus op sociaal engagement.

    “Five Guys wou absoluut naar Antwerpen komen”

    De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys koos voor het centrum van Antwerpen om zijn eerste filiaal in België te openen. “We zien Antwerpen als ideale uitvalsbasis om nog meer Five Guys restaurants te openen in België”, vertelt CEO Paul Reynisch.

Pagina's