Hoe innoveer je je diamantbedrijf in Antwerpen? Robotica, automatisering, digitalisering... waarvoor je ook kiest, stad Antwerpen begeleidt je diamantbedrijf om 'futureproof' te worden.
Coworking: de flexibele structuur om je focus te heroveren
In Antwerpen vind je tientallen coworkingplekken. Wat zijn de voordelen ervan? In een meerdelige reeks vertellen ondernemers waarom ze werken in een Antwerpse coworkingruimte: deze keer De Koekenfabriek in Merksem.
Opleiding diamantbewerking voor jongeren geeft sector garanties voor toekomst
Antwerpen en diamant, die combinatie staat voor een rijke, indrukwekkende en unieke geschiedenis. Al meer dan 550 jaar worden diamanten verhandeld in de...
Een coworkingspace helpt je duidelijker aflijnen tussen werk en privé
In Antwerpen vind je tientallen gedeelde werkplekken. Wat zijn de voordelen ervan? In een meerdelige reeks vertellen ondernemers waarom ze - ook tijdens de coronacrisis - werken in een Antwerpse coworkingruimte
Eerste start-ups nemen hun intrek in chemie-incubator BlueChem
Normaal zou de broedplaats voor chemiebedrijven eind april openen, maar door de coronamaatregelen werd de ceremoniële opening uitgesteld. Toch toont BlueChem haar bijzondere aantrekkingskracht.
Stad Antwerpen ondersteunt ondernemers in BlueChem bij labo-inrichting
BlueChem is de eerste incubator in Vlaanderen die zich specifiek toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie. Er is plaats voor 20 bedrijven. Starters die zich vestigen op BlueChem krijgen financiële steun voor hun labo-inrichting.
Blue Gate Antwerp als broedplaats voor duurzame chemie Frank Beckx is voorzitter van BlueChem en gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen , de...
Antwerpen bouwt aan duurzame chemie van de toekomst
Vandaag ging de eerste spade in de grond van BlueChem en Blue_App. BlueChem is de allereerste incubator voor duurzame chemie in Vlaanderen, Blue_App een open innovatie-hub voor onderzoeksprojecten.
Jaren geleden brachten bierfanaten Karen Follens en Johan Van Dyck het Antwerpse bier terug tot leven. “Als een hobbyproject”, zegt Karen. “Maar al snel werd het een uit de kluiten gewassen passie.” Sinds mei 2017 wordt het bier opnieuw in Antwerpen gebrouwen. En vanaf januari kan u een glas komen proeven in de brouwzaal van de Antwerpse Brouw Compagnie in de Cadixwijk.