Nieuwsarchief

Zoekresultaten

    Makerspace Antwerpen in The Beacon: bottom-up innovatie en prototyping

    Het nieuwe Makerspace Antwerpen is sinds kort gevestigd in innovatiehub The Beacon. Het is een plek waar starters, bedrijven en organisaties begeleid worden naar een succesvolle innovatie en een idee kunnen uitwerken tot een marktklaar prototype.

    Digitale checklist, cobots of andere innovaties: stad Antwerpen maakt €825.000 vrij om bedrijven en kwetsbare werkzoekenden te matchen

    Wil je een nieuwe dienstverlening uitrollen, je werkvloer innovatief en toekomstgericht organiseren of een digitaal innovatief project uitwerken om sociale tewerkstelling te creëren? Vanaf 1 oktober 2020 kan je je innovatieproject indienen bij stad Antwerpen.

    “De beste terrasjes van ’t Stad? Die vind je op de Sint-Jansvliet!”

    Sint-Jansvliet: nood aan meer plaats voor horecaterrassen De Sint-Jansvliet is een drukbezocht pleintje: de Voetgangerstunnel komt erop uit en het is het...

    Horecazaak Hygge werft nieuwkomer Amzinkhan als keukenhulp aan

    Een jaar geleden openden Annouck Minne en Magalie De Bruyne samen horecazaak Hygge in Berchem. Vijf maanden geleden schakelden ze via een IBO-contract Amzinkhan Khogyani (24) uit Afghanistan in als keukenhulp.

    Lunchbar Salade Sociale stelt eerste medewerkers tewerk via BIO-contract

    Aan het Kievitplein, aan de achterzijde van het Centraal Station in Antwerpen, startte ondernemer Arne Cremers eind april met Salade Sociale: een lunchbar met een sterke focus op sociaal engagement.

    Kammenstraat autovrij tijdens zomersolden

    Tijdens de zomersolden zal de Kammenstraat autovrij gemaakt worden. Om een vlotte doorstroming van het verkeer en openbaar vervoer te garanderen worden een aantal flankerende maatregelen genomen.

    “Five Guys wou absoluut naar Antwerpen komen”

    De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys koos voor het centrum van Antwerpen om zijn eerste filiaal in België te openen. “We zien Antwerpen als ideale uitvalsbasis om nog meer Five Guys restaurants te openen in België”, vertelt CEO Paul Reynisch.

    Maritieme sector staat stil bij competenties van de toekomst

    De inspiratiesessie ‘competenties van de toekomst’ van Geoffrey van Tittelboom zoomde in op de evolutie van de sector en op het effect ervan - namelijk, dat er nieuwe competenties nodig zijn om bij te blijven.

    Webapplicatie ‘naar jobs in de haven’ wijst werkzoekenden de weg

    De applicatie is opgebouwd rond een digitale kaart waarop de bedrijven in het havengebied terug te vinden zijn. Via een zoekfunctie komen gebruikers te weten welke mobiliteitsopties en -voordelen bedrijven aanbieden.

    Sense stoomt toekomstig horecapersoneel klaar

    Sense begeleidt mensen naar een nieuwe carrière in de horeca. Het is de perfecte leerschool voor hen: ze schaven er in een uitdagende omgeving hun competenties bij.

Pagina's