Ik start een zaak als student

U bent student en hebt een idee of project dat u tot een onderneming wil uitwerken maar u weet niet hoe eraan te beginnen? Of u combineert nu al uw studies met een eigen zaak, maar u zoekt nog begeleiding?

TAKEOFFANTWERP, platform voor studenten die willen ondernemen

Bij TAKEOFFANTWERP kan u terecht voor inspiratie, informatie en ondersteuning om de stap naar het ondernemerschap te zetten. TAKEOFFANTWERP organiseert daartoe events, coaching en toegang tot een netwerk van experten. Hier kan u ook vragen stellen over de keuze van uw statuut.

Statuut van student-zelfstandige

U kan officieel als student-zelfstandige aan de slag. U moet dit statuut zelf aanvragen bij een sociaal verzekeringsfonds of bij de Nationale Hulpkas voor Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen.

Informatie over dit sociaal statuut en hoe aanvragen.

Statuut van student-ondernemer

Of u kan het speciale statuut van student-ondernemer aanvragen bij uw eigen onderwijsinstelling. Dit statuut helpt u om in aanmerking te komen voor het statuut student-zelfstandige en biedt voordelen als coaching, studieplanning en specifieke faciliteiten. Meer info hierover vindt u op de website van uw onderwijsinstelling.

U wil ondernemen? Lees meer op www.takeoffantwerp.be of spring gewoon eens binnen! TAKEOFFANTWERP, Kleine Kauwenberg 19, 2000 Antwerpen (op de site van GATE15)

TAKEOFFANTWERP is een samenwerking tussen de stad Antwerpen, het hoger onderwijs in Antwerpen, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en studentenorganisatie SINC. Sinds 2016 wordt deze samenwerking versterkt dankzij extra steun van Vlaanderen en Europa.

Delen

Thema's