Taxidienst

Wil u een taxidienst uitbaten in de stad Antwerpen? Dan heeft u een vergunning individueel bezoldigd personenvervoer (IBPV) nodig. Wil u een taxivoertuig besturen? Dan heeft u een bestuurderspas nodig.

Nieuws

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, neemt ons land verschillende maatregelen. De verscherpte maatregelen duren tot en met 5 april. Ze zullen een impact hebben op tal van sectoren en ondernemingen. Meer informatie en een overzicht van de steunmaatregelen vindt u hier.

De stad besliste om de belasting op de exploitatievergunningen van taxidiensten en/of diensten voor verhuur van voertuigen met bestuurder voor het tweede kwartaal van het (aanslag)jaar 2020 niet aan te rekenen. Als taxidienst en/of verhuurdienst van voertuig met bestuurder hoeft u niets te doen of aan te vragen. In de loop van 2020 krijgt u automatisch uw belastingsaanslag, waarop kwartaal 2 in mindering is gebracht.

Nieuwe Vlaamse taxiwetgeving vanaf 2020Vergunning individueel bezoldigd personenvervoer aanvragen
Bestuurderspas
Taxinieuwsbrief

Maak een afspraak

Contactgegevens

Loket: Francis Wellesplein 1 - 2018 Antwerpen
Postadres: Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen
Tel: 
03 338 66 88

 

Het Bedrijvenloket is bereikbaar:
- via telefoon: elke werkdag van 9 tot 12 uur
- via mail: doorlopend
- aan het loket: omwille van de verhoogde maatregelen naar aanleiding van het Corona-virus kan u enkel na afspraak terecht aan het loket

Delen

Sectoren

Thema's