Dien je project in voor financiering van de stad

Open calls voor toelages van de stad

De stad wil de Antwerpse ondernemer ondersteunen, ook financieel. Regelmatig roept de stad ondernemers op om projecten in te dienen rond een thema; zoals circulaire, digitale, sociale, creatieve economie of mode, maar ook om als ondernemer andere ondernemers te ondersteunen of klimaat of mobiliteit in de stad te verbeteren.

 

Elk gerealiseerd project moet een toegevoegde waarde betekenen voor stad Antwerpen als aantrekkelijke stad om in te ondernemen.

 

Hieronder vind je de actuele oproepen. Check met regelmaat of jouw project ook in aanmerking komt voor een toelage van de stad.

 

 

Toelage voor innovatieprojecten in de digitale, duurzame, creatieve (denk ook mode) of gezondheidseconomie

Je kan je innovatieproject indienen van 10 januari tot en met 10 maart 2022. De innovatie is digitaal of circulair en de toelage is voornamelijk bedoeld om investeringskosten te financieren. Je kan tot 150.000 euro krijgen voor jouw innovatie.

Lees meer en dien je project in

Klimaatpremie voor bedrijven

De stad beloont je als je met water en groen aan de slag gaat op jouw perceel. Meer groen en water voorzien helpt de stad afkoelen tijdens de zomer, wateroverlast opvangen tijdens stortbuien en helpt insecten, vogels en kleine dieren overleven.

Lees meer en dien je project in

Innovatietraject met ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

Met de hulp van een externe expert zullen ondernemers hun specifieke innovatienoden kunnen detecteren en een nieuwe strategie ontwikkelen of deze toepassen. Je kan je nu reeds en tot 15 februari 2022 aanmelden. De start van de nieuwe trajecten is voorzien in maart 2022.

Lees meer en dien je project in

Diamant en innovatie

De stad Antwerpen ondersteunt trajecten in de sector diamant: een innovatietraject toepasbaar in heel de diamantsector of een innovatietraject dat een oplossing biedt voor een specifieke nood in je bedrijf.

Lees meer en dien je project in

Samen Antwerpse Detailhandel en Horeca promoten

Werk je samen met andere ondernemers rond thema’s die Antwerpen promoten als shopping- en horecastad? Vraag dan deze thematische toelage aan.

Lees meer en dien je project in

Toelage voor innovatieve werkvloeren met sociale economie

Met deze toelage kan je als sociaal economiebedrijf of reguliere onderneming samen een innovatief project uitwerken dat de doorstroom van werknemers uit de sociale economie naar de reguliere economie bevordert. Indienen kan op verschillende tijdstippen tot 30 juni 2023.

Lees meer en dien je project in

Werkzoekenden begeleiden tot ondernemers

Stad Antwerpen zoekt partners die werkzoekenden en kwetsbare werkenden kunnen bereiken en begeleiden bij de start van hun zaak. 

Lees meer en dien je project in

Duurzame jobs op de werkvloer

De instroom van personeel verbeteren en bedrijfsorganisaties klaar maken voor duurzame jobs, kan jouw bedrijf of organisatie anderen begeleiden? 

Lees meer en dien je project in  

 

De stad ondersteunt zelfstandigen en ondernemers extra om de coronacrisis door te komen. Een overzicht van de steunmaatregelen.

Delen