Dien je project in voor financiering van de stad

Open calls voor toelages van de stad

De stad wil de Antwerpse ondernemer ondersteunen, ook financieel. Regelmatig roept de stad ondernemers op om projecten in te dienen rond een thema; zoals circulaire, digitale, sociale, creatieve economie of mode, maar ook om als ondernemer andere ondernemers te ondersteunen of klimaat of mobiliteit in de stad te verbeteren.

 

Elk gerealiseerd project moet een toegevoegde waarde betekenen voor stad Antwerpen als aantrekkelijke stad om in te ondernemen.

 

Hieronder vind je de actuele oproepen. Check met regelmaat of jouw project ook in aanmerking komt voor een toelage van de stad.

 

 

Klimaatpremie voor bedrijven

De stad beloont je als je met water en groen aan de slag gaat op jouw perceel. Meer groen en water voorzien helpt de stad afkoelen tijdens de zomer, wateroverlast opvangen tijdens stortbuien en helpt insecten, vogels en kleine dieren overleven.

Lees meer en dien hier je project in

Innovatietraject met ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

Met de hulp van een externe expert zullen ondernemers hun specifieke innovatienoden kunnen detecteren en een nieuwe strategie ontwikkelen of deze toepassen. Vanaf oktober 2021 worden ondernemers opnieuw gematcht met externe experten.

Lees meer en dien hier je project in

Diamant en innovatie

De stad Antwerpen ondersteunt trajecten in de sector diamant: een innovatietraject toepasbaar in heel de diamantsector of een innovatietraject dat een oplossing biedt voor een specifieke nood in je bedrijf.

Lees meer en dien hier je project in

Toelage voor innovatieve werkvloeren met sociale economie

Met deze toelage kan je als sociaal economiebedrijf of reguliere onderneming samen een innovatief project uitwerken dat de doorstroom van werknemers uit de sociale economie naar de reguliere economie bevordert. Indienen kan op verschillende tijdstippen tot 30 juni 2023.

Lees meer en dien hier je project in

Toelage voor gespecialiseerde begeleiding van kwetsbare werkzoekenden

De stad Antwerpen zoekt de juiste partner voor intensieve begeleiding van kwetsbare werkzoekenden. De individuele begeleidingstrajecten mogen maximum 12 weken duren en moeten gerealiseerd worden tussen 1 oktober 2021 en 31 december 2021. Het geselecteerde bedrijf of organisatie kan rekenen op een ondersteuningsbedrag van €30.000. Intekenen doe je ten laatste 13 augustus.

Lees meer en dien hier je project in

 

De stad ondersteunt zelfstandigen en ondernemers extra om de coronacrisis door te komen. De stad reserveerde voor deze inspanningen 50 miljoen euro in een apart fonds.  Hier vind je een overzicht van de maatregelen:

https://www.ondernemeninantwerpen.be/nieuws/corona-steunmaatregelen-van-de-stad-voor-ondernemers

Delen