Zorgt jouw bedrijf voor nieuwe opleidingen van werkzoekenden?

Copyright: Getty

Stad Antwerpen zoekt bedrijven en organisaties voor opleidingen aan kwetsbare werkzoekenden. Na een jarenlange daling van de werkloosheidscijfers zorgt de coronacrisis er voor dat knelpuntvacatures moeilijker ingevuld raken. Stel je bedrijf of organisatie kandidaat om fysieke en online lessen aan te bieden die jobkansen verhogen van werkzoekenden en zorgen voor duurzame werkervaring.   

Coronacrisis creëert ook nieuwe kansen

"Never waste a good crisis", sommige bedrijven én werkzoekenden zien de coronacrisis als een opportuniteit. De stad Antwerpen lanceert een oproep naar bedrijven en organisaties die opleidingen aanbieden. De coronacrisis heeft de economie door elkaar geschud; daarom wil de stad bedrijven en werkzoekenden helpen.

Extra opleidingscapaciteit

Bedrijven en organisaties kunnen intekenen op een oproep van stad Antwerpen. Enerzijds focust de stad op het bijscholen of omscholen van werknemers en tijdelijk werklozen uit getroffen sectoren. Anderzijds biedt de stad extra kansen aan de kwetsbare werkzoekenden, die dreigen verdrongen te worden.

Om Antwerpenaren sterker te maken op de arbeidsmarkt, is er extra aandacht voor een opleidingsaanbod:

  • rond algemene heroriëntering
  • in samenspraak met werkgevers
  • rond jobs in knelpuntsectoren
  • rond digitalisering

Stel je kandidaat

Heb je altijd al eens willen samenwerken met stad Antwerpen om werkgelegenheid een extra stimulans te geven, dan is het misschien nú het moment.

Deel deze pagina: