Privacyverklaring

Stad Antwerpen hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy bij het verwerken van uw persoonsgegevens op www.ondernemeninantwerpen.be.

 

De door u meegedeelde en van u verkregen gegevens worden door de stad Antwerpen, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen verwerkt in samenwerking met de stedelijke functionaris voor gegevensbescherming, mevrouw Anne Baré (informatieveiligheid@antwerpen.be).

Verwerking van uw persoonsgegevens

Officiële documenten, aangevraagd via het e‑loket, worden enkel afgeleverd als uw identiteit en uw relatie tot de betrokkenen vaststaat in overeenstemming met de Wet Bescherming van Persoonsgegevens (30 juli 2018) (https://www.belgium.be/nl/justitie/privacy/bescherming_persoonsgegevens).

In het kader van uw aanvraag op het e-loket verwerken wij volgende persoonsgegevens:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Beroepsgegevens
  • Naam van de zaakvoerder
  • Adres van de onderneming
  • Financiële gegevens
  • Administratieve bijlages

Uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van een wettelijke verplichting om de door u gevraagde informatie te verstrekken en om de door u gewenste dienstverlening online te realiseren.

Daarnaast willen we u op de hoogte houden van stedelijke activiteiten die een impact kunnen hebben op en die van belang zijn voor uw onderneming. Voor deze verwerking van uw persoonsgegevens kan u uw toestemming geven.

Uw persoonsgegevens worden niet bekendgemaakt aan derden noch voor commerciële doeleinden aangewend.

Bewaringstermijn van uw gegevens

Uw persoonsgegevens worden verwerkt en opgeslagen zolang dat nodig is voor het doel waarvoor ze zijn verzameld.

In het kader van aanvragen van vergunningen worden uw persoonsgegevens 10 jaar bijgehouden. Vervolgens worden deze gegevens gearchiveerd in het Stadsarchief.

In het kader van uw inschrijving op de nieuwsbrief worden uw gegevens onbeperkt bewaard. Wanneer u uw toestemming intrekt voor deze verwerking, worden uw persoonsgegevens verwijderd.

Cookies en dataverwerking

De website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op het toestel van de gebruiker worden gezet. Cookies verbeteren de gebruikservaring, door informatie over hoe gebruikers tussen pagina's surfen op te slaan of uw voorkeuren anoniem bij te houden. Ze bevatten informatie zoals bijvoorbeeld de taalvoorkeur van de surfer, zodat hij die informatie niet opnieuw moet ingeven bij een volgend bezoek aan dezelfde website. Sommige cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt. Als u niet wilt dat een website cookies op uw computer plaatst, kunt u uw browser zo instellen.

Cookies zijn ook nodig voor analyses van het surfgedrag bv. via Google Analytics. Op basis van deze anonieme analyses kan de stad deze site verder verbeteren.

De Hotjarpixel gebruiken we om anonieme informatie te verzamelen in 'heatmaps' bijvoorbeeld om zo ook de website te kunnen verbeteren.

De LinkedInpixel gebruiken we om anonieme informatie te verzamelen om ze de website te kunnen verbeteren.

Uw rechten bekijken

U kan via businesseninnovatie@stad.antwerpen.be altijd navragen of uw gegevens in onze databank zijn opgeslagen. Is dit het geval, dan heeft u het recht deze in te kijken en indien gewenst te laten corrigeren of verwijderen. Alvorens aan uw verzoek te voldoen, kunnen wij u vragen om een scan/kopie van uw identiteitsbewijs voor te leggen om u te identificeren.

U hebt ook het recht om beroep aan te tekenen. De door u meegedeelde en van u verkregen persoonsgegevens worden door de stad Antwerpen, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen verwerkt in samenwerking met de stedelijke functionaris voor gegevensbescherming, mevrouw Anne Baré (informatieveiligheid@stad.antwerpen.be).

Verder hebt u ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende overheid (de Gegevensbeschermingsautoriteit), als u vindt dat uw gegevens op een foutieve manier verwerkt zouden worden.

Drukpersstraat 35 
1000 BRUSSEL
Tel. 02/274.48.00
Fax. 02/274.48.35
contact@apd-gba.be