Starterscoach voor winkels en horecazaken

Start u uw eigen horecazaak of een winkel? Als startersgeschenk biedt stad Antwerpen u een coachingsessie aan.

Een starterscoach komt naar uw zaak en geeft u persoonlijk advies of training. U kiest uit ons aanbod en de coach komt gratis bij u langs.

U kan een keuze maken uit volgende coachingsessies:

 1. Kostenbeheer
  Een financieel plan is enkel nuttig als je er naar kan teruggrijpen eens je opgestart bent. Wat waren je uitgangspunten? Hoe ga je je werking meten? Wanneer weet je of je je doelstellingen aan het halen bent? Samen met de coach, Gert Buys van PROEF, vertrek je vanuit je huidig financieel plan- moest je er één hebben- of krijg je handvaten om er eentje te maken. Dit alles om je doelstellingen en ambities concreet en meetbaar te maken. Na de coaching sta je sterker in je schoenen om de juiste vragen te stellen aan je boekhouder, of om met een bank te gaan onderhandelen over een krediet voor je zaak.
   
 2. Interieurinrichting
  Hoe laat u uw handelszaak opvallen en hoe verleidt u voorbijgangers om binnen te komen? Is uw zaak overzichtelijk, staan uw producten goed gepresenteerd en hoe kan u impulsverkoop stimuleren?

  Steven Bollé, retail coach & designer van Cyclos, leert u om vanuit het standpunt van de consument naar uw zaak te kijken. Vaak volstaan kleine aanpassingen om een meetbaar resultaat te bereiken. Het uitgangspunt? Haalbare tips en advies waarmee u meteen aan de slag kan zonder meerkost.
   

 3. Verkoopstraining
  Een goed concept of idee is niet voldoende om te verkopen. Wim Dekoning van CityHappyning gaat er van uit dat u kan verkopen vanuit uw individueel zijn en als specialist adviseur met een visie op lange termijn.

  Daarvoor vertrekt hij van het doktersvisitemodel dat u kan toepassen bij een verkoopsgesprek. Dat model start bij onderzoeken: luisteren en vragen stellen over wat de klant exact nodig heeft. Vervolgens gaat u over tot de diagnose: de klant bevestigen “U bent dus op zoek naar...”. Zo komt u tot de remedie: de klant het juiste product en/of dienst voorstellen.
   

 4. Communicatie
  Samen met de ondernemer bekijkt Karl Magnus van PROEF wat de communicatie behoefte is en hoe deze kan gepersonaliseerd, versterkt en verder opgebouwd worden.
  Via het afbakenen van een duidelijke doelgroep wordt er een efficiënt communicatie en content plan opgesteld om de juiste klanten aan te trekken voor je retail of horeca-zaak.

  Tijdens deze individuele sessie wordt er verder bekeken hoe ‘communicatie’ tot meerverkoop en brandlove kan leiden en hoe je je klanten kan activeren met gerichte acties en originele promoties.

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor ons welkomstgeschenk als u voldoet aan volgende voorwaarden:

 • U start een eigen detailhandel of horecazaak waarvan de vestigingseenheid op het grondgebied van stad Antwerpen ligt.
 • De vestigingseenheid is in 2017 of 2018 geregistreerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen.
 • U bent actief in de sectoren detailhandel en horeca met rechtstreekse verkoop en dienstverlening vanuit een handelspand. Een overzicht van NACEBEL-codes vindt u in het reglement onderaan deze pagina.

Per kwartaal worden er 15 coachingsessies aangeboden. Op basis van het ‘first come, first serve’ principe worden de coachingsessies toegekend. 

Vraag uw gratis coachingsessie aan

Als uw aanvraag voldoet aan het reglement, neemt de coach in kwestie contact met u op om verder af te spreken.

Contactgegevens

Francis Wellesplein 1 - 2018 Antwerpen
Tel: 
03 338 65 20

Delen

Thema's