Starterscoach voor winkels en horecazaken

Start u uw eigen horecazaak of een winkel en zoekt u begeleiding? Of onderneemt u al een tijd maar hebt u nood aan extra ondersteuning? De stad biedt diverse coaching- en ondersteuningstrajecten aan voor ondernemers in detailhandel en horeca. Dat kan zowel individueel als in groep.

Individuele starterscoaching

Starters (ondernemers die tot en met 5 jaar geleden gestart zijn) in detailhandel en horeca, kunnen zich inschrijven voor 2 gratis coachingssessies. Elke coaching is individueel en gebeurt in uw handels- of horecazaak. U kiest de coachingssessies waar u nood aan hebt en geeft aan wanneer deze het beste plaatsvinden. Een coach komt bij u langs in de zaak en geeft u persoonlijk advies op maat. U kan kiezen uit de volgende coachingssessies:

1. Kostenbeheer
Een financieel plan is enkel nuttig als u ernaar kunt teruggrijpen eens u bent opgestart. Wat waren uw uitgangspunten? Hoe gaat u uw werking meten? Wanneer weet u of u uw doelstellingen aan het halen bent? Samen met Gert Buys van PROEF vertrekt u vanuit uw huidig financieel plan of krijgt u handvaten om er een te maken. Zo maakt u uw doelstellingen en ambities concreet en meetbaar. Na de coaching staat u sterker in uw schoenen om de juiste vragen te stellen aan uw boekhouder, of om met een bank te gaan onderhandelen over een krediet voor uw zaak.

2. Interieurinrichting
Hoe laat u uw handelszaak opvallen en hoe verleidt u voorbijgangers om binnen te komen? Is uw zaak overzichtelijk, staan uw producten goed gepresenteerd en hoe kunt u impulsverkoop stimuleren? Steven Bollé van Cyclos leert u om vanuit het standpunt van de consument naar uw zaak te kijken. Vaak volstaan kleine aanpassingen om een meetbaar resultaat te bereiken. Het uitgangspunt? Haalbare tips en advies waarmee u meteen aan de slag kan zonder meerkost.

3. Verkooptraining detailhandel
Hoe krijgt u meer omzet en kunt u nog beter verkopen? Het presenteren van een product of dienst, het overtuigen van de klant, het herkennen van verkoopsignalen, het wegnemen van twijfel en bezwaren en het succesvol afsluiten is een vak op zich. Hendrik Hellemans van Coachingplanet.be bekijkt uw specifieke commerciële noden. Waar staat u nu, waar wilt u landen? Welke strategie hanteren, welke middelen inzetten en welke vaardigheden verder ontwikkelen? Als startende ondernemer helpt deze coaching u op weg om het maximum uit de verkoop van uw producten en diensten te halen en klanten een unieke beleving te bieden.

4. Verkooptraining horeca
Hoe gastvrij zijn uw medewerkers eigenlijk? Hoe ziet de ideale menu- en prijskaart er voor u uit? Haalt u het maximum uit uw terras? Luc Dieltiens van DIELT!ENS Horecamanagement toont hoe u extra omzet genereert door verkoopkansen te benutten. Hoe een actieve benadering van uw gasten uw omzet kan verhogen. Hij leert u met ‘menu-engineering’ meer winst te maken. Aan het einde van de coaching krijgt u een hele lijst actiepunten, maar ook praktische tips en nieuw enthousiasme om daar werk van te maken.

5. Communicatie
Samen met u bekijkt Karl Magnus van PROEF wat uw communicatiebehoefte zijn en hoe deze gepersonaliseerd, versterkt en verder opgebouwd kunnen worden. Via het afbakenen van een duidelijke doelgroep wordt er een efficiënt communicatie- en contentplan opgesteld om de juiste klanten aan te trekken voor uw retail- of horecazaak. Tijdens deze coaching wordt er bekeken hoe ‘communicatie’ tot meerverkoop en brand love kan leiden en hoe u uw klanten kunt activeren met gerichte acties en originele promoties.

Voorwaarden

  • U beschikt over een eigen detailhandel of horecazaak waarvan de vestigingseenheid op het grondgebied van de stad Antwerpen ligt.
  • De vestigingseenheid is niet langer dan 5 jaar geleden geregistreerd in de  Kruispuntbank van Ondernemingen.
  • U bent actief in detailhandel of horeca met rechtstreekse verkoop en dienstverlening vanuit een handelspand. Een overzicht van de NACEBEL-codes vindt u in het reglement onderaan deze pagina.

Aanvraag

Vraag uw gratis coachingsessie aan

U dient een ingevuld aanvraagformulier in. Als uw aanvraag volledig is en voldoet aan het reglement, nemen de coaches in kwestie contact met u op om verder af te spreken.

Contactgegevens

Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen
Tel: 
03 338 65 86

Delen

Thema's