Betaalbare kantoorruimte voor startups

Antwerpen heeft een snelgroeiende startup scene met verschillende private incubatie-initiatieven. Hierdoor telt de stad heel wat innovatieve startups die de incubatiefase ontgroeien, maar nog niet
in staat zijn om een eigen kantoor in de binnenstad te betalen.

Met StartupVillage zorgt de stad voor betaalbare kantoorruimte in het stadscentrum, vlakbij belangrijke Antwerpse incubatoren en andere startup initiatieven. De ruimte wordt aangeboden via flexibele huurcontracten voor een periode van maximaal drie jaar.

In StartupVillage zijn onderstaande startups actief:

 1. CityCubes Transformeert lege panden naar unieke pop-uplocaties
 2. Datylon ontwikkelt een platform voor datavisualisatie en -presentatie
 3. Eyesee zorgt voor marketingoptimalisatie via eye-tracking en gelaatsexpressie
 4. PlayPass ontwikkelt cashloze betaalplatformen voor evenementen en festivals
 5. POM is een smartphone-applicatie om al je facturen mobiel te betalen
 6. SENSO2ME ontwikkelt zorgtechnologie die individueel en begeleid wonen ondersteunt
 7. Survey Anyplace ontwikkelt interactieve quizzen, enquêtes en assessments
Open Call StartupVillage!

Oproep kantoorruimte: jouw startup in StartupVillage?

Je kan nog tot en met 12 september 2018 (middernacht) je dossier indienen voor je eigen kantoor op deze unieke locatie. Kom hier alles te weten over de beschikbare ruimte en hoe het dossier ingediend kan worden.

Daarnaast kun je altijd op de hoogte gehouden worden van toekomstige beschikbare kantoorruimtes. Antwerpen heeft een zeer uitgebreid aanbod aan interessante locaties voor jouw startup. De Investdesk kan je daarbij helpen.

Zoek een bedrijfslocatie

Doordat kennisinstellingen, incubatoren en investeerders in of vlakbij het gebouw gevestigd zijn, is StartupVillage het absolute middelpunt van het Antwerpse startup landschap.

 

 

 

 

 

 

Incubatie en acceleratie in StartupVillage

StartupVillage biedt onderdak aan verschillende incubatoren en een accelerator.

The CoFoundry

The CoFoundry , een incubator van de Cronos Groep, biedt begeleiding aan startups met een minimum viable product, en helpt hen in de zoektocht naar groeifinanciering.

Lees meer

BlueHealth Antwerp

The CoFoundry biedt ook onderdak aan de startups van de incubator BlueHealth Innovation Center - supported by Microsoft. Deze incubator coacht en ondersteunt startups gespecialiseerd in eHealth. De partners van BlueHealth Innovation Center vormen een mooie mix van overheid, zorgactoren, kennisinstellingen en privépartners.

Lees meer

Imec

De vestiging van imec in StartupVillage is de eerste vestiging van het onderzoekscentrum in Antwerpen. Hieruit zal imec een ‘living lab voor connected things’ uitbouwen. Dit living & technology lab wordt de komende jaren de grootste Europese proeftuin voor het Internet of Things, waar ondernemers hun digitale technologieën rechtstreeks kunnen toetsen aan de realiteit en de markt.

Lees meer

Netwerk Ondernemen

De accelerator Netwerk Ondernemen biedt via haar netwerk van bedrijfsleiders de ideale mix van mentorship, netwerking en expertise aan beloftevolle groeibedrijven.

Lees meer

 

 

 

 

 

 

De Serre – het kloppende hart van StartupVillage

In De Serre, het bedrijfsrestaurant van StartupVillage mengen startups zich met onder andere ondernemers, mentors, investeerders en experten. Gelegen naast de Botanische Tuin en met een prachtige binnentuin en overdekt terras is De Serre een echte groene long in de binnenstad. Een ideale plek dus om te ontbijten en lunchen.

Bekijk hier het menu

De Serre is vrij toegankelijk van dinsdag t.e.m. vrijdag van 12 uur tot 17 uur.

 

Ideale eventlocatie

De Serre is ook de ideale locatie voor events, bedrijfs- en productpresentaties, seminaries en meetings tot 200 personen.

Lees meer

Innovatie

Tot slot is De Serre ook een toonbeeld van innovatie. Zo wordt De Serre een testlab voor digitale toepassingen in de horecasector. Daarnaast geeft het bedrijfsrestaurant startende ondernemers ook de kans om hun product in contact te brengen met het grote publiek.

Contact

Lorenz Lievens
Manager/Projectleider
+32 3 689 11 12
info@de-serre.be

Business agenda
 
Actueel
“Willen we onze positie versterken internationaal, dan moeten we dat samen doen”

We gingen in gesprek met Ron Schuermans, partner en CFO van Playpass, over de evolutie van het bedrijf, de rol die de stad Antwerpen daarbij speelt, en de gezamenlijke positionering van Antwerpen als ‘atypische’ stad in het kader van het Connect2Antwerp-programma.

Lees meer

Stad Antwerpen, Vlaanderen en imec bouwen samen aan een smart city proeftuin

Hoe verandert het internet of things de toekomst van de Vlaming? Stad Antwerpen, Vlaanderen en imec slaan de handen in elkaar om van Antwerpen een Living Lab te maken.

Lees meer

Twitter #StartupVillage

Geschiedenis pand

Het pand waar StartupVillage is gehuisvest, kent een rijke geschiedenis.

 • Op het perceel was oorspronkelijk een klooster en kerk gehuisvest.
 • In 1786 werd het kloostercomplex verkocht aan de familie della Faille de Leverghem, die het volledig sloopte. De familie bouwde op het perceel een classicistisch herenhuis. Het Hôtel della Faille de Leverghem wordt nog steeds beschouwd als één van de belangrijkste classicistische herenhuizen die schaars bewaard zijn gebleven in Antwerpen.
 • In 1907 werd stad Antwerpen eigenaar van het gebouw. Op de plaats van de voormalige paardenstallen (in de achtertuin) werd in 1910 een schoolgebouw bijgebouwd. Dit gebeurde onder leiding van stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen.
 • Vanaf 1911 fungeerden zowel het herenhuis als de achterbouw als een meisjesschool.
 • In 1999 waren zowel het Open Onderwijshuis als verschillende diensten van het Stedelijk Onderwijs gevestigd in het gebouw.
 • In 2011 kocht AG VESPA, het vastgoedbedrijf van de stad Antwerpen het gebouw op. Er werden enkele opfrissingswerken uitgevoerd om het gebouw tijdelijk te verhuren aan de lokale politie.
 • In oktober 2014 besliste het stadscollege om het historische complex te renoveren en voor een periode van 10 jaar ter beschikking te stellen voor de uitbouw van StartupVillage.
Praktisch

Adres

 • Lange Gasthuissttraat 29 – 31 2000 Antwerpen
  • De bezoekers van De Serre, The CoFoundry (Cronos) en imec verwijzen we graag door naar ingang A
  • De bezoekers van de groeibedrijven verwijzen we graag door naar ingang B
 • StartupVillage is vlot bereikbaar via
  • Openbaar vervoer: haltes Oudaan, Nationale Bank en premetrostation Meir
  • Vélo-station Elzenveld (Mechelseplein)
  • Parkings: Oudaen, Arenberg en Stadsschouwburg

Openingsuren De Serre

De Serre is vrij toegankelijk van 8uur tot 17uur.

Contact

Deel deze pagina: