Betaalbare kantoorruimte voor startups

StartupVillage is de uitgelezen plaats waar startups, grote bedrijven, mentors en investeerders elkaar ontmoeten in business, en dit in het midden van de bruisende historische binnenstad. Om StartupVillage verder te kunnen uitbouwen, werd een historisch pand gerenoveerd dat gedurende 10 jaar (tot 2027) ter beschikking wordt gesteld.

Antwerpen heeft een snelgroeiende startup scene met verschillende private incubatie-initiatieven. Hierdoor telt de stad heel wat innovatieve startups die de incubatiefase ontgroeien, maar nog niet in staat zijn om een eigen kantoor in de binnenstad te betalen.

Met StartupVillage zorgt de stad voor betaalbare kantoorruimte in het stadscentrum, vlak bij belangrijke Antwerpse incubatoren en andere startupinitiatieven. De ruimte wordt aangeboden via flexibele huurcontracten.

In StartupVillage zijn onderstaande startups actief:

 1. Datylon ontwikkelt een platform voor datavisualisatie en -presentatie
 2. Eyesee zorgt voor marketingoptimalisatie via eye-tracking en gelaatsexpressie
 3. Helpper verbindt hulpverleners en hulpbehoevenden voor dagdagelijkse taken via een digitaal platform
 4. PlayPass ontwikkelt cashloze betaalplatformen voor evenementen en festivals
 5. POM ontwikkelt digitale betaaloplossingen voor facturen
 6. SENSO2ME ontwikkelt zorgtechnologie die individueel en begeleid wonen ondersteunt
 7. Survey Anyplace ontwikkelt interactieve quizzen, enquêtes en assessments

Er is momenteel geen open call. Word op de hoogte gehouden van toekomstige beschikbare kantoorruimtes. Antwerpen heeft een zeer uitgebreid aanbod aan interessante locaties voor uw startup. De stedelijke investdesk kan u daarbij helpen. Zoek een bedrijfslocatie.

Doordat kennisinstellingen, incubatoren en investeerders in of vlak bij het gebouw gevestigd zijn, is StartupVillage het absolute middelpunt van het Antwerpse startuplandschap.

Incubatie en acceleratie in StartupVillage

StartupVillage biedt onderdak aan verschillende incubatoren en een accelerator.

BlueHealth Innovation Center

The CoFoundry biedt ook onderdak aan de startups van de incubator BlueHealth Innovation Center - supported by Microsoft. Deze incubator coacht en ondersteunt startups gespecialiseerd in eHealth. De partners van BlueHealth Innovation Center vormen een mooie mix van overheid, zorgactoren, kennisinstellingen en privépartners.

Lees meer

The CoFoundry

The CoFoundry, een incubator van de Cronos Groep, biedt begeleiding aan startups met een minimum viable product, en helpt hen in de zoektocht naar groeifinanciering.

Lees meer

Netwerk Ondernemen

De accelerator Netwerk Ondernemen biedt via haar netwerk van bedrijfsleiders de ideale mix van mentorship, netwerking en expertise aan beloftevolle groeibedrijven.

Lees meer

 

 

 

 

 

 

De Serre – de business- en eventlounge van StartupVillage

Centraal gelegen in de binnenstad is De Serre de ideale locatie voor events, bedrijfs- en productpresentaties, seminaries en meetings tot 200 personen. De Serre beschikt onder meer over een business- en eventlounge, een overdekt terras met een prachtig uitzicht op de binnentuin en een vergaderzaal.

Meer info over de Serre

Contact
Mayenne Declercq
+32 471 11 35 63
info@de-serre.be

“Willen we onze positie versterken internationaal, dan moeten we dat samen doen”

We gingen in gesprek met Ron Schuermans, partner en CFO van Playpass, over de evolutie van het bedrijf, de rol die de stad Antwerpen daarbij speelt, en de gezamenlijke positionering van Antwerpen als ‘atypische’ stad in het kader van het Connect2Antwerp-programma.

Lees meer

Stad Antwerpen, Vlaanderen en imec bouwen samen aan een smart city proeftuin

Hoe verandert het internet of things de toekomst van de Vlaming? Stad Antwerpen, Vlaanderen en imec slaan de handen in elkaar om van Antwerpen een Living Lab te maken.

Lees meer

Geschiedenis pand

Het pand waar StartupVillage is gehuisvest, kent een rijke geschiedenis.

 • Op het perceel was oorspronkelijk een klooster en kerk gehuisvest.
 • In 1786 werd het kloostercomplex verkocht aan de familie della Faille de Leverghem, die het volledig sloopte. De familie bouwde op het perceel een classicistisch herenhuis. Het Hôtel della Faille de Leverghem wordt nog steeds beschouwd als één van de belangrijkste classicistische herenhuizen die schaars bewaard zijn gebleven in Antwerpen.
 • In 1907 werd stad Antwerpen eigenaar van het gebouw. Op de plaats van de voormalige paardenstallen (in de achtertuin) werd in 1910 een schoolgebouw bijgebouwd. Dit gebeurde onder leiding van stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen.
 • Vanaf 1911 fungeerden zowel het herenhuis als de achterbouw als een meisjesschool.
 • In 1999 waren zowel het Open Onderwijshuis als verschillende diensten van het Stedelijk Onderwijs gevestigd in het gebouw.
 • In 2011 kocht AG VESPA, het vastgoedbedrijf van de stad Antwerpen het gebouw op. Er werden enkele opfrissingswerken uitgevoerd om het gebouw tijdelijk te verhuren aan de lokale politie.
 • In oktober 2014 besliste het stadscollege om het historische complex te renoveren en voor een periode van 10 jaar ter beschikking te stellen voor de uitbouw van StartupVillage.
Praktisch

Adres

 • Lange Gasthuissttraat 29-31, 2000 Antwerpen
  - De bezoekers van De Serre, BlueHealth Innovation Center, The CoFoundry (Cronos) en Senso2Me nemen de linkeringang (A).
  - De bezoekers van de groeibedrijven nemen de rechteringang (B).
 • StartupVillage is vlot bereikbaar via:
  - Openbaar vervoer: haltes Oudaan, Nationale Bank en premetrostation Meir
  - Velo-station Elzenveld (Mechelseplein)
  - Parkings: Oudaen, Arenberg en Stadsschouwburg

Contact

Sophie Deckers
sophie.deckers@antwerpen.be
tel. 32 497763284

Deel deze pagina: