Vind geschikt talent

Zoekt u ondersteuning bij het invullen van vacatures in uw bedrijf? Lees hier hoe stad Antwerpen u helpt in uw zoektocht naar geschikt personeel. 

Vacaturebegeleiding op maat

Stad Antwerpen werkt nauw samen met VDAB en andere partners op de onderwijs-, opleidings- en arbeidsmarkt.

Wij helpen u met

 • uitbreiding van uw netwerk met de juiste lokale wervingskanalen
 • de weg naar organisaties die uw bedrijf relevante diensten bieden
 • de organisatie van pre-selecties van sollicitanten
 • de coördinatie van jobdates tussen uw bedrijf en werkzoekenden met de juiste basiscompetenties. Op korte tijd stellen veel kandidaten zich aan u voor

Jaarlijks organiseert stad Antwerpen met haar partners doelgerichte jobevents waarbij uw bedrijf zich kan voorstellen aan bezoekers die vooraf geselecteerd en uitgenodigd worden.

Meer info? Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

Talentenhuizen helpen u met kandidaten voor knelpuntvacatures

In Antwerpen kampen sommige economische sectoren met een structureel tekort aan goed opgeleide werknemers. Stad Antwerpen richtte samen met VDAB, provincie en de sectorale partners de talentenhuizen op om expertise te bundelen voor de aanpak van dit personeelstekort in de bouw, de industrie (metaal en chemie), de haven en logistiek en de zorg.

 • Bouwbedrijf en op zoek naar geschikte kandidaten? Contacteer Talentenwerf voor specifieke opleidingen op de werf om werkkrachten te vormen met de juiste competenties.
 • Uw bedrijf in de metaal- of chemiesector zoekt werknemers met het juiste profiel? Contacteer Talentenfabriek om kandidaten te vinden die via opleidingstrajecten beantwoorden aan het vereiste profiel.
 • Uw logistiek bedrijf in de Antwerpse haven zoekt bedienden met kennis van haven en logistiek? Contacteer Talentenstroom brengt u in contact met logistiek bedienden die via opleiding-op-maat matchen met uw vacature. 
 • Uw zorginstelling heeft een probleem met knelpuntvacatures in de sector? Meld dit via Zorgtalent. Dit platform zoekt structureel naar een oplossing.
 • Uw onderwijsinstelling zoekt leerkrachten? Onderwijstalent is een job-, info- en opleidingspunt.
   

Kennismaking met jongeren op maat van uw bedrijf: Engage+ 

Met Engage+ zet u de deuren van uw onderneming open voor werkwillige jongeren die het moeilijker hebben zich voor te stellen in een brief of tijdens een sollicitatiegesprek. Stad Antwerpen organiseert gratis het bezoek van een groep jongeren aan uw bedrijf. U bepaalt zelf het programma.

De juiste profielen voor dit bedrijfsbezoek worden geselecteerd door professionele jongerencoaches die de jongeren begeleiden op zoek naar werk. Tijdens doe-activiteiten kunnen ze zich profileren en leert u de competenties van deze jongeren kennen die graag in uw bedrijf willen werken.

Als u vacatures heeft, kunnen interessante profielen uit deze pool van jonge werkzoekenden aangesproken worden.

Ikea, Coca-Cola, Katoennatie, KBC, DeFilharmonie, Proximus Foundation en Umicore zijn bedrijven die u reeds voorgingen. 

Meer info? Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

Loonkostenverlagende maatregelen

Bij aanwerving van nieuwe medewerkers kan u beroep doen op bepaalde premies en voordelen

Werknemers van maatwerkbedrijven

Werknemers van maatwerkbedrijven – vroeger beschutte werkplaatsen of sociale economiebedrijven - krijgen via de opdrachten die ze uitvoeren voor bedrijven een doorgedreven opleiding en werkervaring mee. Overweegt u om extra medewerkers aan te werven met dit profiel? 

Meer info? Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

Stagiaires of leerplekwerken?

Op zoek naar stagiaires of jongeren die deeltijds leren/werken? Hebt u een leerwerkplek in de aanbieding waar werkzoekenden ervaring in uw bedrijf kunnen opdoen? Wij brengen u in contact met de organisaties die u de juiste kandidaten kunnen aanleveren. 

Meer info? Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact op met u.

Contactgegevens

Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen
Tel: 
03 338 65 89

Delen