Sollicitatietraining

Alle werkervaringsklanten zijn verplicht om de opleiding sollicitatietraining te volgen. Die opleiding start in de helft van het werkervaringstraject.

Drie maanden voor het einde van het traject krijgt de werkervaringsklant een sollicitatietraining. De werkervaringsklant krijgt een groep toegewezen op basis van zijn taalniveau. 
De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers. Op de eerste lesdag start de opleiding met de volledige groep (volledige dag). Daarna splitst de groep in 2 kleine groepen om het sollicitatiegesprek te oefenen. Afhankelijk van het taalniveau duurt de les in de kleine groep een halve of hele dag.

Daarnaast kan de klant extra modules volgen om zijn sollicitatievaardigheden te verbeteren. Die modules maken deel uit van de opleiding Digitaal Solliciteren. Die opleiding richt zich vooral op digitale vaardigheden. De klant leert er:

  • vacatures zoeken via de VDAB-website
  • een e-mail versturen met cv als bijlage
  • werken met Mijn Loopbaan van de VDAB
  • een sollicitatiebrief maken

De deskundige werkervaring bekijkt per klant welke modules interessant zijn. Als het nodig is kan de klant bepaalde modules meerdere keren volgen. Contacteer uw deskundige werkervaring voor meer info.
Per mail krijgt u een bevestiging en een overzicht van de lessen die de werkervaringsklant zal volgen.

Is de werkervaringsklant afwezig of te laat?
Dan meldt de opleider dat aan de deskundige werkervaring en de verantwoordelijke van uw werkervaringsplaats.

Waar?
De lessen gaan door op de dienst opleidingen van Activering

Contactgegevens

Adres: Tuinbouwstraat 8 - 2018 Antwerpen
Tel: 
03 637 56 00
03 637 56 12

Bereikbaar: maandag tot en met vrijdag van 8 tot 16 uur

Delen