Vestigingsvergunning aanvragen

Wil u een uitbatingsvergunning voor een telecomwinkel, shishabar, belwinkel of nachtwinkel in stad Antwerpen aanvragen? Dan moet u eerst een vestigingsvergunning hebben. 

Nieuw reglement

Vanaf 29 mei 2019 geldt het nieuwe politiereglement uitbating en vestiging (.pdf). Bepaalde telecomwinkels, zoals beschreven in het politiereglement uitbating en vestiging (.pdf), moeten vanaf dan ook een vestigingsvergunning aanvragen.

Wat is een telecomwinkel?

Een publiek toegankelijke inrichting waar prepaid sim- en/ of herlaadkaarten worden aangeboden van operatoren die enkel prepaid diensten aanbieden, in combinatie met de verkoop van telecommunicatiemiddelen (gsm’s, smartphones, …), accessoires (hoesjes, laders, …) en/ of dienstverlening (herstellingen, belwinkel, …).

Hoe aanvragen?

  • Wil u een telecomwinkel, shishabar, belwinkel of nachtwinkel openen? Dat kan alleen in een winkelstraat en als er zich binnen een straal van 200 meter geen andere telecomwinkel, shishabar, belwinkel of nachtwinkel bevindt. Deze straal wordt vermeerderd met 50 meter per gevestigde telecomwinkel, shishabar, belwinkel of nachtwinkel in de winkelstraat.
  • Alle voorwaarden kan u nalezen in het politiereglement uitbating en vestiging (.pdf).
  • Tijdens uw aanvraag moet u een kopie uploaden van uw eigendomsakte of huurcontract van de aangevraagde vestigingsplaats. Zorg dat u het bij de hand hebt.

Vraag een vestigingsvergunning aan.

Contactgegevens

Loket: Francis Wellesplein 1 - 2018 Antwerpen
Postadres: Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen
Tel: 
03 338 66 88

 

Het Bedrijvenloket is bereikbaar:
- via telefoon: elke werkdag van 9 tot 12 uur
- via mail: doorlopend
- aan het loket: elke werkdag van 9 tot 12 uur en/of na afspraak

Gesloten op 11 november 2019.
 ...

Delen

Sectoren

Thema's