Werken aan de kathedraaltoren

Op deze pagina vindt u alle info over de werken aan de kathedraaltoren die plaatsvinden van 14 tot 27 maart 2016 (onder voorbehoud van het weer). Deze informatie wordt regelmatig geüpdatet.

Als eigenaar van de kathedraaltoren laat de stad twee keer per jaar de gevel inspecteren door Monumentenwacht Vlaanderen. Bij de laatste controle kwam aan het licht dat bepaalde zones van de gevel erg verweerd zijn. Naar aanleiding van het advies van Monumentenwacht worden deze zones ingepakt met steenslagnetten. Dit om de veiligheid van de toren garant te stellen in afwachting van de geplande grondige restauratiewerken.
 
Om de veiligheid van voorbijgangers en omwonenden te garanderen tijdens het plaatsen van deze netten, worden op de Handschoenmarkt de voetgangers onder stellingen met een gesloten stalen dak geleid. Alle handelszaken en woningen in de zone blijven voor voetgangers. De werken starten 14 maart en worden normaliter afgerond tegen 27 maart 2016 zodat uw zaak hier tijdens de paasvakantie geen last van ondervinden.

Mogelijk plaatstekort op Handschoenmarkt

Leveranciers kunnen tijdens de werken met de wagen rijden tot aan de rand van de perimeter, aan de kant van de Suikerrui. Buiten de werkuren (voor 7u en na 16u) kan dit wel. Tijdens de opbouw (twee dagen) en afbraak (één dag) kunnen leveranciers ook wel met hun wagen tot op de Handschoenmarkt.
 
Vaste terrasconstructies mogen tijdens de werken blijven staan. Alles wat los staat, moet verwijderd worden.
 
Voor meer info kan u terecht bij het Stedelijk Wijkoverleg op 03 338 33 10 of via mail naar wijkoverleg.2000@stad.antwerpen.be.
 

Deel deze pagina: